Παρακαλούμε πατήστε ανανέωση για να φορτωθεί κανονικά η σελίδα (ctrl+f5)

Σταθεροποίηση - Παλαίωση

    • 10.07.2013 Oινολογικές Ταννίνες

      Οι οινολογικές ταννίνες είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται κυρίως για την σταθεροποίηση των πρωτεινών αλλά και για την διευκόλυνση του κολλαρίσματος...
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

      • 09.07.2013 Oξειδωτική Παλαιώση

        Η οξειδωτική παλαίωση γίνεται σε βαρέλια από ξύλο δρυός και για την πραγματοποίηση της είναι απαραίτητο το οξυγόνο. Οι οίνοι που προορίζονται για οξειδωτική παλαίωση είναι αυτοί που προέρχονται από υγιή σταφύλια ερυθρών κυρίως ποικιλιών.
        ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

        • 09.07.2013 Πρωτεΐνες των οίνων

          Οι οίνοι περιέχουν διαφορετικές ποσότητες αζωτούχων ενώσεων, μια από τις πιο σημαντικές , είναι οι πρωτεΐνες, οι οποίες όμως δεν συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό στην θρεπτική αξία των οίνων...
          ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

          • 05.07.2013 H χρήση του μπετονίτη

            Η εφαρμογή της προσρόφησης στην οινολογία απαντάται με την χρησιμοποίηση του μπετονίτη στην διαδικασία της οινοποίησης. Η χρήση του μπετονίτη γίνεται για την αφαίρεση των πρωτεϊνών...
            ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

            • 04.07.2013 Στικς Ξύλου

              Τα wood sticks είναι κομμάτια ξύλου δρυός τα οποία χρησιμοποιούνται για να εμπλουτίσουν τα αρώματα ενός οίνου....
              ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

              • 04.07.2013 Barrels

                Από αρχαιοτάτων χρόνων, η χρήση του βαρελιού χρίστηκε ως ζωτικής σημασίας φαινόμενο...
                ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ