Master Oenologie et Environnement Viti-Vinicole-Univesite Victor Segalen Bordeau 2 (France)
Συντάκτης: Σκουτέλας Δημήτρης
Ημερομηνία: 04.01.2011
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις στους τομείς: της έρευνας και της αμπελοοινικής παραγωγής.
Ο χρόνος του μεταπτυχιακού είναι 2 χρόνια που αντιστοιχεί σε 120 credits και οργανώνεται σε 4 εξάμηνα.
Τα τρία πρώτα εξάμηνα έχουν υποχρεωτικά μαθήματα και μαθήματα επιλογής και το 4 εξάμηνο διεξάγεται πρακτική άσκηση.
-Eξάμηνο Α΄ (30 credits)
Χημικές Αναλύσεις
Ανατομία και Μορφολογία Αμπέλου
Βιοχημεία ράγας
Χημικά συστατικά ράγας,αρώματα
Μικροοργανισμοί ράγας και οίνου
Βιολογική ισορροπία εδάφους
Φυσιολογία Αμπέλου,διατροφή,μεταβολισμός
Παγκόσμιες τάσεις γενετικής
Ηλεκτρονικές πηγές,τράπεζες δεδομένων και μέθοδοι
-Eξάμηνο Β΄ (30 credits)
Αγγλικά
Εισαγωγή στην έρευνα ή εξέλιξη έρευνας
Βασικές αρχές παθολογίας Αμπέλου
Μικροβιακές ζυμώσεις
Τεχνολογίας Οινοποίοισης
Μάθημα επιλογής
-Εξάμηνο Γ΄ Επαγγελματική κατεύθυνση (30 credits)
Αποτελέσματα ένος σχεδίου έρευνας ή εξέλιξης
Μάθημα επιλογής
Γνωριμία με τον επαγγελματικό κόσμο
-Εξάμηνο Δ΄ (30 credits)
Εργασία σε επιχείρηση
-Εξάμηνο 'Δ Κατευθυνσή έρευνας (30 credits)
Πραγματοποίηση ένος σχεδίου έρευνας ή εξέλιξη
recherche- professionel
Για πληροφορίες εγγραφής επισκεφτήτε την διευθυνσή Bordeaux
Στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ξεκινούν προεγγραφές on-line την περίοδο του Ιανουαρίου.