Παρακαλούμε πατήστε ανανέωση για να φορτωθεί κανονικά η σελίδα (ctrl+f5)

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΝΤΕΛΑΚΡΟΥΑ_21-24/03/2011_ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ

Oι μαθητές και καθηγητές στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά (Αγία Παρασκευή Αττικής) διοργανώνουν  εβδομάδα ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ από 21 έως 24 Μαρτίου 2011.
Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Σχολείου, επίκεντρο του οποίου θα αποτελέσει η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου (επισυνάπτεται αναλυτικό χρονοδιάγραμμα όλων των εκδηλώσεων).
Σε σχέση με την εβδομάδα ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ (21-24 Μαρτίου 2011, πρωινές ώρες, στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος) θα πραγματοποιηθούν:

* Επίσκεψη του Chef του εστιατορίου ΣΠΟΝΔΗ κ. Arnaud Bignon, συζήτηση με τους μαθητές και μαγειρική (ετοιμασία εδεσμάτων με μαθητές)
* Έκθεση εδεσμάτων που ετοιμάζουν οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών καθημερινά
* Μουσικοθεατρική παράσταση μαθητών του Σχολείου με θέμα το φαγητό την Τετάρτη 23 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ο τίτλος των φετινών εκδηλώσεων γύρω από τη γευσιγνωσία ε?ναι "ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΑΣ. ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ". Αναδεικνύεται επίσης η σχέση του με την ελληνική και διεθνή κουζίνα.

Στο πλαίσιο της ίδιας θεματικής, κατά το σχολικό έτος 2009-2010 είχαν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις σχετικά με το κρασί, το φαγητό και τις επιστήμες που σχετίζονται με την αίσθηση της γεύσης ( πληροφορίες:www.lfh.gr).

Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των ενδοσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ακολουθούν τη βασική παιδαγωγική μέθοδο του Σχολείου, χάρη στην οποία η εκπαίδευση και μόρφωση των μαθητών γίνεται κυρίως μέσα από τις τέχνες, διαθεματικά.

Για περισσότερες πληροφορίες  κατεβάστε το συννήμενο πρόγραμμα της εκδήλωσεις.

Υ.Γ: Παρακολούθηση των εκδηλώσεων ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ την ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί μετά από συνεννόηση.


Photo gallery